söndag 9 oktober 2011

Sol, söndag och sista dagen på lovet

I dag är det söndag och i morgon rullar skolan igång igen för killarna. För mig blir det kursstart i TCM (Traditional chinese medicine) och plugga mandarin.
Vi har haft ett vilsamt och skönt lov. De sista dagarna har det varit riktigt varmt och skönt. Jag kollade precis termometern och den visade 26 grader i skuggan på altanen.
 I tisdags var det bröllop i Green Valley så hela området (nästan) var smyckat med ballonger. De hade själva vigseln utomhus och sedan festen i klubbhuset. Det var ingen vi kände, men vi fick i alla fall smygtittat på lite finklädda människor och lite feststämning så där en tisdag. Raketer blev det så klart också. Det smälls otroligt mycket raketer i det här landet.

"Antikhandel"
I onsdags gjorde vi ett besök på Shanghai Zoo. Det var helt ok. Vi bor nästan granne med zoo så man kan promenera dit. Själva parken var fin och det flesta av djuren såg ut att må ok. Visst kunde man kanske önskat lite större burar, men djurpark är ju djurpark. Nu har jag i alla fall fått se pandor. Vi hittade även en "antikhandel". De var längesedan man såg någon som sålde vanliga filmrullar och engångskameror. 

Axel hade en kompis med sig. Han heter Jonas och är från Norge. De är båda överens om att det är lättast att prata engelska med varandra.
Pianospelande robot
Parken var stor så det var skönt att de hade
sina sparkcyklar med sig.

Dagen efter gjorde vi ett besök på "Shanghai science and Technology museum". Det var enormt stort och jag tror att det kommer bli fler besök dit. Barnen gillade deras robotutställning mest.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar