måndag 31 oktober 2011

SCIS

I fredags åkte mamma och pappa hem efter att ha varit här i två veckor. Det var otroligt mysigt att få besök. På dagarna när killarna var i skolan gjorde vi lite utflykter. Det var riktigt trevligt att vara turist i Shanghai. I lördags anlände syster med familj. De ska vara här i drygt en vecka så det blir nog lite turistande till.

Svenska bordet
När mamma och pappa var här var vi på två otroligt trevliga tillställningar på killarnas skola. Den första var "International Food Fair". Runt hela fotbollsplanen var där stånd med mat från världens alla hörn. Jag käkade turkiskt till lunch vilket var underbart gott. Att sedan avsluta med äpplepaj med vaniljsås på det svenska ståndet var inte så dumt. Mamma köpte kanelbullar som vi tog med oss hem och fikade på eftermiddagen. Att vädergudarna dessutom bjöd på 25 grader varmt och sol gjorde förstås ingenting. 


Hälften av flaggorna....


Ett par dagar senare var det dags för UN-day. Det regnade på måndagen och därför blev det framflyttat till torsdagen och då var vädret betydligt bättre. 
På SCIS går det ungefär 45 olika nationaliteter. Det är flest koreaner följt av amerikaner och sedan kommer Sverige. Alla hade klätt sig i sitt lands färger eller nationaldräkter. Det hela inleddes med en parad och sedan var det olika danser och uppträdanden. Det var en häftig känsla att stå där och se alla elever samlade. 
Sveriges nationaldräkt ;-)
Underbara koreanska dräkter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar